Σχετικά με το έργο

Πώς ξεκίνησε το έργο Flipping;

Η κρίση του COVID-19 δοκίμασε τα εκπαιδευτικά συστήματα της Ευρώπης, και κατέδειξε τη δυσκαμψία των παραδοσιακών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όσον αφορά την προσαρμογή τους στις διαδικτυακές διδασκαλίες. Αναδείχθηκε η σημασία των μικτών μοντέλων διδασκαλίας και διαπιστώθηκε ότι η αυτοκαθοδηγούμενη ηλεκτρονική μάθηση έχει προκλήσεις όπως η διακοπή και η έλλειψη κινήτρων. Ενάντια σε αυτό, η προσέγγιση της αντίστροφης μάθησης παρουσιάζεται ως αποτελεσματική λύση, προωθώντας την ενεργό συμμετοχή του/της μαθητή/τριας και την πρακτική εφαρμογή της γνώσης. Η προσέγγιση αυτή επιδιώκει να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα της εκπαίδευσης και να προετοιμάσει τους/τις σπουδαστές/στριες για τις μελλοντικές απαιτήσεις της αγοράς εργασίας.

Μοιραζόμαστε τις αρχές μας για το έργο Flipping

Οι αρχές μας

Ενεργητική μάθηση

Προωθούμε μια συμμετοχική μαθησιακή προσέγγιση, όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες είναι οι πρωταγωνιστές/στριες της δικής τους εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ενθαρρύνουμε την εξερεύνηση, τον πειραματισμό και την ανακάλυψη, ώστε οι νέοι και οι νέες να μπορούν να βυθίζονται ενεργά και πρακτικά στη γνώση.

Εκπαιδευτική καινοτομία

Αναζητούμε συνεχώς νέους τρόπους διδασκαλίας και μάθησης. Υιοθετούμε πρωτοποριακές παιδαγωγικές προσεγγίσεις, τεχνολογικά εργαλεία και διαδραστικές μεθοδολογίες για να κάνουμε τη μάθηση μια δυναμική και ουσιαστική εμπειρία.

Ολοκληρωμένη ανάπτυξη

Μας ενδιαφέρει η ολοκληρωμένη ανάπτυξη των νέων. Εκτός από την παροχή ακαδημαϊκών γνώσεων, προωθούμε την ανάπτυξη κοινωνικο-συναισθηματικών δεξιοτήτων, όπως η ανθεκτικότητα, η ενσυναίσθηση και η ομαδικότητα, οι οποίες είναι θεμελιώδεις για την προσωπική και επαγγελματική σας επιτυχία.

Διαφορετικότητα και ένταξη

Εκτιμούμε και γιορτάζουμε την ποικιλομορφία σε όλες τις πτυχές της. Δημιουργούμε ένα περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς, όπου κάθε μαθητής και μαθήτρια αισθάνεται ότι τον/την σέβονται, τον/την εκτιμούν και μπορεί να εκφράσει την ατομικότητά του/της. Ενθαρρύνουμε τον αμοιβαίο σεβασμό και την ανταλλαγή ιδεών μεταξύ ανθρώπων με διαφορετικό υπόβαθρο και προοπτικές.

Κοινωνικός αντίκτυπος

Επιδιώκουμε η μάθηση που επιτυγχάνεται στο Flipping να έχει θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία. Εμπνέουμε τους νέους και τις νέες να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους για να αντιμετωπίσουν τις κοινωνικές προκλήσεις και να συμβάλουν στην ευημερία των κοινοτήτων τους.

Σχέδιο αντίστροφης τάξης: Μετασχηματισμός της εκπαίδευσης μέσω της καινοτομίας και της κατάρτισης

Κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής του έργου, το εταιρικό σχήμα θα υλοποιήσει τις ακόλουθες εκπαιδευτικές δραστηριότητες και αποτελέσματα

Βελτίωση στη μάθηση των μαθητών και των μαθητριών

360 μαθητές και μαθήτριες, συμπεριλαμβανομένων των περιθωριοποιημένων μαθητών/τριών, θα έχουν παρουσιάσει βελτίωση στη μάθησή τους με τη συμμετοχή τους στη δοκιμαστική εφαρμογή της προσέγγισης της αντίστροφης τάξης.

Εκπαιδευμένοι/ες εκπαιδευτικοί

60 εκπαιδευτικοί πρώτης γραμμής θα έχουν ολοκληρώσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και θα έχουν βελτιώσει τις επαγγελματικές τους δεξιότητες στο εργαστήριο αντίστροφης τάξης για εκπαιδευτικούς.

Εκπαίδευση των εκπαιδευτικών

12 εκπαιδευτικοί θα εκπαιδευτούν για να παραδώσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατά τη διάρκεια της εργασίας στο πλαίσιο της Διακρατικής Εκπαιδευτικής Εκδήλωσης.

Συμμετοχή των γονέων

120 γονείς θα διαδραματίσουν έναν σημαντικό ρόλο και θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους στο εργαστήριο "Αντιστροφή Τάξης για Γονείς".

Ενημέρωση για τα αποτελέσματα του έργου:

120 εκπαιδευτικοί, μαθητές/τριες και υπεύθυνοι/ες για χάραξη πολιτικής θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα του έργου κατά τη διάρκεια των φεστιβάλ αντίστροφης μάθησης ("ενημερωτικές εκδηλώσεις") σε όλες τις χώρες-εταίρους.

Συμμετοχή στο Τελικό Συνέδριο

80 εκπαιδευτικοί, μαθητές/τριες και υπεύθυνοι/ες χάραξης πολιτικής θα παρευρεθούν στο Τελικό Συνέδριο όπου θα παρουσιαστούν όλα τα αποτελέσματα του έργου.

Γίνετε μέλος της Εκπαιδευτικής Επανάστασης

Επικοινωνήστε μαζί μας για να συμμετάσχετε στο έργο και να μεταμορφώσουμε μαζί την εκπαίδευση μέσω της δύναμης της Αντίστροφης Τάξης. Συμβάλλετε κι εσείς στη δημιουργία ενός καινοτόμου και καταρτισμένου εκπαιδευτικού μέλλοντος! Κάντε κλικ εδώ για να επικοινωνήσετε μαζί μας